Când aveți o răceală sau gripă, îngrijirea corpului este prioritatea numărul unu, și asta include și îngrijirea cavității bucale. Este important să aveți grijă de sănătatea dentară pe tot parcursul anului, dar mai ales atunci când sunteți bolnav. Mai mult, probabil ați remarcat că spălatul pe dinți atunci când sunteți bolnavi vă face să vă simțiți mai bine. Gura se simte curată și, într-un fel, starea începe să se îmbunătățească.
Iată câteva modalități simple de a vă îngriji sănătatea dentară atunci când nu vă simțiți bine:
-
Igiena periuței dentare
La fel cum îți acoperi gura atunci când tușești și strănuți, este foarte important să nu uitați să vă păstrați atât igiena dentară, cât și cea a periuței de dinți. Potrivit, Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor, virusul gripal poate trăi pe suprafețe umede timp de 72 de ore. De aceea, regula numărul unu este să nu îți împarți periuța de dinți oricând, mai ales atunci când ești bolnav.
De asemenea, încercați să înlocuiți periuța de dinți după ce ați fost bolnav. Mai ales în cazului în care sistemul imunitar este grav compromis, șansele de a te reinfecta sunt foarte mari. În special dacă periuța de dinți este folosită de 3-4 luni deja.
-
Dropsuri de tuse sau de durere în gât fără zahăr
Citiți cu atenție eticheta înainte de a cumpăra o cutie cu dropsuri de la farmacie și evită ingrediente precum fructoza sau siropul de porumb. Multe dropsuri de tuse conțin zahăr și este ca și cum ai mânca bomboane. Iar cum probabil știți, zahărul este principalul vinovat atunci când vine vorba de problemele cavității bucale. Cu cât consumați mai mult acest tip de medicamente, cu atât mai mult vă veți confrunta cu probleme și carii.
-
Hidratare pentru a evita uscarea gurii
Când ești bolnav, ai nevoie de multe lichide din mai multe motive. Unul dintre motive este prevenirea uscării gurii. Nu numai că este incomod – gura uscată vă poate pune, de asemenea, la un risc mai mare. Medicamentele care se iau pentru răceală sau gripă – cum ar fi antihistaminice, decongestionante sau analgezice – vă pot usca, de asemenea, gura. Când vine vorba de hidratarea gurii și corpului, cel mai sigur lucru de băut este apa. De asemenea, poate doriți consumați băuturi calde. Una dintre cele mai recomandate băuturi calde este ceaiul. Nu adăugați zahăr sau lămâie dacă puteți evita acest lucru. Zahărul poate ajuta la alimentarea bacteriilor cauzatoare de carii, iar lămâia este acidă. Pentru a evita uscarea gurii un umidificator sau un vaporizator ar putea ajuta, de asemenea.
Conexiunea dintre gură și corp
Gura este fereastra spre corp și sănătate. De fapt, multe boli comune, dar grave, sunt legate de probleme cavității bucale. Alimentele pe care le mâncăm trec prin gură, la fel ca mulți agenți patogeni care intră în organism prin gură. Conexiunea dintre gură și corp este modul în care sănătatea orală afectează sănătatea restului corpului și invers.
Iarna este, în mod normal, vârful sezonului rece și al gripei – ceea ce înseamnă că este important să vă asigurați că sunteți pregătiți în cazul în care vă îmbolnăviți! Potrivit Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor, cele mai multe răceli durează între 7 și 10 zile. În acest timp, trebuie să fiți sârguincioși în a avea grijă de corpul vostru, inclusiv de gură. Recomandările de mai sus vă vor ajuta să vă protejați sănătatea orală chiar și atunci când tușiți și strănutați în mod constant.
Conținutul de pe acest blog nu este destinat să înlocuiască sfaturile medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Solicitați întotdeauna sfatul unui medic calificat cu întrebări pe care le puteți avea cu privire la condițiile medicale. Discutați cu medicul dentist dacă aveți orice alte preocupări cu privire la dinții dumneavoastră.