Menținerea unei bune igiene dentare este esențială, deoarece igiena orală slabă poate duce la situații jenante și potențial grave. Slaba igienă orală poate provoca:
Igiena cavității bucale cuprinde mai multe etape:
1. Periajul dentar se face de cel puțin 2 ori pe zi: dimineață și seara. Cel mai important este să nu mergem la culcare fără să ne spălăm pe dinți pentru că bacteriile au cele mai bune condiții de acționa în timp ce noi dormim.
2. Ața dentară se utilizează pentru spațiile dintre dinți unde periuța nu poate pătrunde. Astfel, sunt îndepărtate resturile alimentare și placa bacteriană și de pe fețele dentare unde periuța nu poate să ajungă.
3. Apa de gură conține substanțe antimicrobiene. Prin aceste componente, apa de gură completează periajul dentar și asigură o igienă orală corectă.
4. Vizita la medicul dentist trebuie făcută periodic. Astfel sunt prevenite apariția complicațiilor. Prin vizita la medicul dentist se poate realiza și igienizarea profesională. Chiar dacă noi suntem foarte conștiincioși, tartrul și colorațiile tot se acumulează pe suprafața dentară.
Cum se realizează un periaj eficient?
Criterii de alegere a pastei de dinți
Pentru a avea un zâmbet frumos, sănătos și fără imperfecțiuni, trebuie stabilită o igienă a cavității bucale. Rutina trebuie să conțină pastă de dinți, apă de gură, ață dentară, duș bucal și alte ustensile utile pentru o igienă completă. Fiecare dintre acestea trebuie adaptate în funcție de nevoile fiecărei persoane.
Toate pastele de dinți din comerț au un obiectiv comun, curățarea dinților. În funcție de alți factori, acestea îndeplinesc și alte caracteristici suplimentare.
Să fie concepută special pentru dinții sensibili
În cazul în care dinții au o sensibilitate la diferențele de temperatură, la diverse gusturi sau texturi ale alimentelor, este indicată folosirea unei paste de dinți care ajută la întărirea smalțului și care este delicată cu dantura. Aceste paste sunt folosite sub îndrumarea medicului dentist și au ca scop eliminarea sensibilității dentare.
Să ajute la albirea dinților
În primul rând trebuie menționat că pastele de albire nu au aceleași rezultate ca albirea profesională realizată în cabinet. Pastele concepute pentru albirea dinților nu sunt pentru general valabile pentru toate tipurile de dinți. Acestea conțin ingrediente active, precum peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă și este foarte important să cereți sfatul specialiștilor.
Să ofere protecție împotriva cariilor
Fluorul este un ingredient care se găsește în majoritatea pastelor de dinți și este foarte important în prevenția cariilor. Mai exact, acest mineral întărește smalțul dinților și îi protejează de acizii produși de placa dentară.
Să prevină apariția tartrului
Bacteriile, tartrul și cariile sunt rezultatul unei igiene precare. Pastele de dinți special create pentru această problemă sunt folosite în special de persoanele predispuse la depunerea tartrului, indiferent de rigurozitatea cu care este realizată igiena. Chiar dacă folosiți o pastă de dinți de acest tip, vizita la stomatolog nu trebuie amânată. Detratrajul trebuie realizat de două ori pe an, indiferent de pasta de dinți folosită.
Să protejeze parodontiului
Unele persoane suferă de gingivită, care se referă la inflamarea gingiilor. Acestora le este recomandată utilizarea unei paste de dinți care conține citrat de zic sau bicarbonat de sodiu, substanțe antiinflamatoare, antimicrobiene, uleiuri volatile, extracte din plante, microparticule de argint etc. Toate aceste ingrediente ajută la refacerea sănătății gingiilor.
AI GRIJĂ DE IGIENA CAVITĂȚII BUCALE! Dinții curați sunt dinți sănătoși!